Grattis till priset Soleyman Ghasemiani!

 

 

Fredagen 2006-01-20, fick Soleyman Ghasemiani, poet, författare och ordförande för Barnen Först i Sverige ta emot årets Fadime pris från Fadimes Minnesfond för sina enträgna och långvariga insatser mot hedersmord och hedersrelaterat våld. Vi sänder våra hjärtliga gratulationer till Soleyman Ghasemiani. Detta pris är en seger för rörelsen för jämlikhet i samhället och kommer att driva våra ansträngningar mot hedersvåldet, många steg framåt.

 

Samma dag deltog Soleyman Ghasemiani i egenskap av ordförande för Barnen Först i seminariet ”Hedersrelaterat liv” i riksdagen och pratade om religiösa skolors negativa konsekvenser för barn och krävde att alla religiösa skolor för barn, stängs omedelbart. Samma dag deltog Soleyman Ghasemiani i Sveriges Radio P1:s program Studio 1 och diskuterade hedersvåldsproblematiken. De flesta av tidningarna skrev om priset.

Senare på kvällen deltog Soleyman Ghasemiani i manifestationen till Fadimes minne på Segerlstorget i Stockholm. Efter sitt tal överlämnade Soleyman Ghasemiani tillsammans med Sara Mohammad ett öppet brev till skolministern Ibrahim Baylan som hade deltagit i manifestationen. Idag publicerade Expressen det brevet som tar upp hedersvåldet och den aktuella utvecklingen.

 

 

 

Barnen Först: s Internationella avdelning

2006-01-21